Träna hårt

 
Ni hittar mig nog på gymmet 2-4 ggr/vecka, men jag har bara inte haft ritkigt tid att blogga om det, men jag LOVAR att jag ska bli bättre på det, verkligen! Det är ju kul att läsa andras träningar, men mycket har jag ändå inte fått skrivet själv, sorry. 
 
Jag tror bloggmotivationen tryter då jag inte alls tycker att designen här på bloggen känns som mig, inte heller bilderna. Borde verkligen fixa nya bilder, har pratat med en på gymmet så där får det fotas, gäller bara att få någon att ta fotonen. Hmmm.
 
Hur som helst har jag både tränat ensam och tillsamman med Jannike och Frida på sistone och som vanligt på LadyLine inne i centrum. Det var roligt att ha med sällskap i salen för en gångs skull. Så vi körde lite cirkelträning då och när vikterna blev högre började svetten rinna även om tempot var lite lägre den gången. Jag har inte haft möjlighet att köra något lett pass eftersom mina tränignstider oftast är mellan kl. 12-14, så har alltså kört egna styrkepass i salen, vissa tyngre än andra. Nästa pass ska jag försöka ta i morgon, och lägga på mera vikter och fler repetitioner så jag känner av det dagen efter, är ett tag sedan nu igen jag kännt av dagen efter att jag tränat hårt dagen innan..
 
Har ni annars något speciellt ni skulle vilja jag skriver om?? Ge gärna önskemål om det finns några!
 

Levande schema

Ibland känns det som jag absolut inte hinner med allt jag vill göra och förväntas göra, det är få stunder jag bara kan ligga och slappa, och de stunderna är guld värda.
Igår var det meningen jag skulle ha farit och tränat med Sara, men så blev det ändrade plander. Idag är jag som tur ledig från skolan, så nu ska jag bara låta frukosten sjunka ner lite mer så blir det att bege mig mot gymmet och träna lite igen i salen. Vet bara inte vad, så får se vad det blir idag?? Skulle ha varit så roligt att fara på ett pass, men det hinner jag inte ikväll, så är det ibland (oftast)..


jag tror jag ska unna mig en lång sund i i infran idag, så kanske jag borde röra på mig mot gymmet redan nu då..

Helt slut i benen

Det blev ett ben och armpass idag på gymmet igen, och sedan cykling till och från gymmet följt av cykling till coh från stallet + ridning av hästen min, så mina ben är helt loppu slut ikväll!!
 
Själva träningspasset på gymmet gick helt bra, min kropp presterar bäst mellan 12-15 om dagarna så när jag är ledig brukar jag försöka fara och träna till den tiden, lika så idag.
 
Uppvärmning 10 min på crosstrainer, sedan olika övningar med fria vikter för armarna, följt av benpress med 70 kg vikt och sedan en övning (som säkert har namn men vet inte vad det heter) så jag har en stång som är fast i en ställning som endast kan far upp och ner, så denna stång har jag på axlarna och fötterna en bra bit framför mig så jag sätter mig ner som jag skulle sätta mig på en stol och sedan skjuter jag upp mig.
 
Alla repetitioner för jag 3*12 och med armarna orkar jag inte mer än 5-8 kg beroende på övning, men det tar sig efter sommarledigheten. Jag passade också på att träna i mina ny shorts, och det var faktiskt riktigt skönt. Jag var rädd de skulle glida upp i grenen, men det gjorde de som tur inte. Pilligt o Praa
 
 
Känner mig alltid lika fånig då man ska ta bild så går längst in i salen och fotar snabbt så ingen ska se ;) 
Visst e shortsen snygga?

Önskeinlägg

Hej! Jätte roligt att du börjat blogga igen! :) jag tycker du har fått otroligt bra kropp med träning och jag tycker det är peppande just på grund av att det är träning och inte någon diet som gett dig resultaten! :) jag började själv träna mera aktivt förra hösten och har sen dess hållit på ganska så bra, men tycker nog resultaten kommer så långsamt! :D har nog märkt att jag blir mera tight och orkar lyfta mera tyngder, men cm och kg har inte ändrat så mycket (vikten är jag inte så noga med men intressant att se hur den förändras också). Det skulle vara roligt om du skulle göra ett inlägg med tips på vad du tycker är effektiv träning :) typ hur en vecka skulle kunna se ut och sedan små tips som hjälper vid traven! :) Vi är alla olika och det fungerar olika för oss alla, men typ vad som har fungerat hos dig :)
 
Mitt mål är att aldrig komma till detta stadie igen, eftersom jag mådde så otroligt dåligt psykiskt här. Det är min morot när det kommer till träningen. 2010 var året då jag blev utbränd och kämpar ännu ifrån det. Tröståt x1000, dit ska jag inte igen! :)
 
 
Nu kan jag absolut inte påstå att jag är någon Guru på detta med träning och att leva hälsosamt, jag tränar när jag känner för det och jag försöker äta hälsosamt men unnar mig en hamburgare då jag är sugen också (med måtta såklart). Tack snälla fö komplimangerna, men just som du skriver kommer resultaten ganska långsamt om du inte tränar svinhårt och håller en super strikt diet som många body buildare håller. Tycker också om att du poängterar att alla är vi olika och resultaten kommer olika snabbt och vi är byggda så olika, så man ska ju aldrig jämföra sig med någon annan. :)
 
Effektiv träning för mig är när du gör något som du mår bra av. Min stora passion är ju hästar och ridning och därför är det min prio ett träningsform, men den träningsformen skriver jag inte om här utan som ni vet skriver jag om annan sorts träning. Men viktigast för att du ska få resultat är att göra det du tycker om att göra och att äta rätt.
 
Jag gör också felet ibland att kolla för mycket på vågen, men det är så viktigt så viktigt att komma ihåg att vikten säger inte alls mycket om i vilken form du är. Jag har alltid varit tyngre av mig i vikten trots att jag kan ha varit i bra skick och smal, jag antar min benstomme väger mera än andras, så därför är det så viktigt att inte tänka på vikten för mycket. Sedan så väger ju muskler mer än fett, det får aldrig glömmas!!
 
Jag är 176 cm och inte vägt under 64 kg de senaste åren, jag pendlar alltid mellan 64-67 kg .
 
Hur effektiv träning ser ut för mig är när musiken dunkar i öronen och svetten rinner. Att våga ta tyngre vikter och kämpa ordentligt än att ha för låga vikter när du gör olika övningar, du får inte mitt i allt enorma muskler av att träna med lite högre vikter, du förbränner istället mera av tyngre vikter och blir fastare, så våga ta tyngre vikter. MEN det är självklart viktigt att komma ihåg när du tränar med fria vikter är att tekniken ska vara säker och behållas rätt när du ökar på vikterna, börjar du göra fel är det för tunga vikter och du kan göra mera skada än nytta. 
 
En optimal tränignsvecka för mig på gymmet ser ut följande (då rider jag nästan varje dag utöver detta också):
Måndag: Effektiv konditionsträning 30 min, cosstrainer, löpband, cykling 
Tisdag: Styrketräning, armar, ben, rumppa (uppvärmning inräknat) 60-70 min  
Onsdag: Ledigt
Torsdag: Pass på gymmet, ex. BodyPump, BodyCombat eller liknande kondition o humörshöjande pass
Fredag: Effektivt mag och rygg pass 45 min
Lördag: Äta vad jag vill dag, ev. lugnare konditionspass 
Söndag: Promenad ute med hunden, vänner eller pojkvän. Lugnt konditionspas med andra ord.
Svett och slit på gymmet ger resultat, men det är viktigt man tycker det är roligt också för att få resultat 
 
Det där är ju bara ett exempel på hur jag skulle lägga upp en vecka med MIN träning om jag hade mycket tid, vilket jag inte har alla veckor, så jag försöker i alla fall hinna med 2-3 träningspass per vecka på gymmet utöver min ridning. Nu är ridningen faktiskt en bra träningsform och det utövar jag 5-6 ggr per vecka, så fast jag hade paus från gymmet har jag inte blivit i allt för dåligt skick tack vare den.
 
Men som jag skrev i början, det är viktigast att du hittar en träningsform som du tycker om, och gör det med människor du tycker om. Att du tänker på vad du stoppar i dig är också avgörande, att då får i dig proteiner, kolhydrater, fetter osv. i proportionerliga doser. Jag har börjat igen med appen ShapUp på telefonen eftersom mina matvanor inte är de bästa nu när jag haft paus under sommaren. Appen räknar kalorier när du fyller i vad du ätit, och efter du tränar och bokför det räknar den automatiskt bort de ungefära kalorier du förbrukat så man lätt får en uppfattning om hur mycket man behöver äta och förbränt av det man ätit tidigare osv. En toppen app!!
 
Träning tillsammans med härliga vänner motiverar och peppar dig massor!
 
Viktigast är också att veta VARFÖR du vill ändra på din kropp (större eller mindre), är det för din skull, andras skull, eller för vems skull och varför? Kommer du fram till att det inte är för din egen skull borde du tänka om, ingen orkar nämligen kämpa om du inte gör det för din egen skull. I början då jag började träna tränade jag för någon annan orsak än min egen och därför var ajg i behov av dåvarande LadySlim som motiverade mig och visade mig in på en hälsosam bana igen. Så nu när det är för min skull jag tränar är det så mycket roligare att svettas på gymmet.
 
Att lägga upp rimliga mål du lätt kan nå är också en motivation i sig. Skit i vågen!! Inget "jag ska komma ner till den vikten!" skit i de tankarna, tänk i stället "jag ska orka springa så långt", eller "jag ska orka ta de här vikterna i bänkpress", eller "jag ska orka vara i planka i så många minuter". Målen motiverar enormt bara de är rimliga, och då känns det inte som att det går långsamt, eftersom har du rimlig mål når du något mål hela tiden då du kämpar för din egen skull! :)
 
Jag är alltid rädd att träning ska bli överdrivet hos kompisar som börjar galet hårt och slutar typ äta, jag känner allt för många som insjuknat i anorexi och ätstörningar, så jag säger hellre "ät en hamburgare om du vill" för viktigast är att vi gör allt med måtta, både med träning och matintag. Visst kan dieter funka, men jag tycker inte om dem alls, vanligt kost i rimliga proportioner är bäst. Kämpa med hälsosam kost i 5-6 dagar i veckan och unna dig något riktigt gott 1-2 dagar i veckan så ska du se då får resultat utan att behöva svälta dig! Så fokusera inte för mycket på kilogrammen eller centimetrarna, fokusera på att DU mår bra och älskar det du gör då utövar du effektivast din träning och mår bäst! Det finns så många olika tränigsformer, så hitta din träningsform!
 
Hoppas jag svarade någolunda på din fråga! Lycka till med träningen!!
 
 Jag är i mitt esse då jag är med djuren. Här med min älskade häst Matti,
och föräldrarnas två underbara hundar Elivs & Dixie

Gymma gymma gymma

När jag var påväg till gymmet idag fick jag bara känslan "va fasen, jag måste få unna miga lite nya gymkläder någon gång i alla fall", sagt o gjort gick jag in till butiken och köpte lite träningskläder för en förmånlig slant. Så nu är det roligt att träna igen när man ser lite snygg ut i början av träningspasset i alla fall.
 
Passade på att inviga mina nya brallor och topp idag. På träningsschema stod mage och rygg, så har på känn jag kommer vara mör i de muskelgrupperna i morn. Körde 12 min på crosstrainern om uppvärmning och sedan tränade jag delvis på maskin, delvis med fria vikter och delvis egen kroppsvikt för att jobba rygg och mage. Svetten rann i alla fall och det blev 45 effektiva minuter träning.
 
Till min stora glädje, eller kanske inte glädje precis, men jag kunde göra plankar på riktigt för första gången sedan april idag. Visst kände jag av lite i foten, men inte sådan där strålande smärta som tidigare. Så nu kan jag börja träna plankan igen... Fast jag har ju aldrig tyckt om den men, jaa, den är ju effektiv, de måste jag ju erkänna!
 
 

Rumpa och armar

I förrgår var jag till gymmet och tränade i lite på en timme. Fokus var på baklår, rumppa och armar, alltså uppvärmning i vanlig ordning på crosstrainern o fokus på att baklåren var i arbete i 20 min, sedan blev det olika övningar var jag tränade biceps, aningen triceps och musklerna kring skuldrorna. Till sist gjorde jag benpress och andra övningar som tränar rumppa och baklår.
 
Det som känns roligt är att jag på egen hand fått mina muskler "limin", visst inte är det kanske målet med träninge, men kul att jag vågar ta i lite mer än jag kanske trodde jag orkar så musklerna får arbeta. :)
 
Sista förbränningspunkten blev då som vanligt infraröda bastun 20 min efter stretchningen. :)
 

Balsam för säjlen

Jag funderade fram och tillbaka om det lämpade sig att ladda upp detta här då jag försöker hålla den här bloggen som en tränignsblogg/hälsoblogg, men då igen så anser jag att umgås med så härligt gäng och ha så roligt som jag ahde igår var balsam för själen och helt fantastiskt roligt, så därför laddar jag upp lite bilder från gårdagens rock-tema fest. Det var alltså talko-fest som stod på schemat med tema Rock.
 
Tack och bock alla för igår, nu har det blivit lite väl mycket festande på sistone så nu blir det en vecka med hård träning, men att balsamera humöret behövs med sådana här toppen kvällar emellanåt!
 
Igår var jag rock-brud, idag trött o sminklös godisätare, i morgon hurtbulle som tränar på gymmet, typ! ;) 

Konditionsträning

Idag blev det lite konditionsträning, 40 min på crosstrainern, lite magövningar och 20 min i infraröda bastun. De första 20 min på crosstrainern fokuserade jag på att använda de mindre musklerna och musklerna på baksidan av låret och i stjärten precis som jag blev instruerad via FUSTRA, och de sista 20 min ökade jag tempot och arbetade med de större lårmusklerna fram på låret. 
 
Efter konditionsövningarna gjorde jag lite magisar i ca 15 min innan jag avslutade med att ha svetten rinnandes i infraröda bastun. Helt galet hur man svettas i den, i alla fall jag, finns ingen stopp, heh..
 
Det kanske inte var världens tyngsta pass idag, men ett svettigt i alla fall. :)
 

Nöjd e glad efter träningspasset

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!