Bästa måltiden

Frukost <3
 
Den bästa måltiden är ju lätt frukost. I alla fall de gånger som man inte behöver stressa utan få äta en ordentlig stadig frukost efter att fått ha sovt ut ordentligt. 
 
Jag är aldrig rädd att äta ordentligt på morgonen, eftersom frukosten bränner du bort under dagen genom allt du gör, så frukosten tycker jag man aldrig ska vara rädd att äta av. :)
 
Idag blev det med andra ord en perfekt start på dagen! Nu ska jag och Thomas städa bort allt katthår från lägenheten, och sedan blir det att cykla iväg till gymmet på ett lugnare träningspass.  Jag tänkte bara köra på crosstrainern (30 min) och sedan sitta i infraröda bastun 20 min. Vi ska ändå och fira lite villavslutning ikväll, så det känns lite onödigt att dra ett galet träningspass idag, eftersom resultetat av träningen blir lite plus minus noll i slutändan. Men det är ju alltid bra att röra på sig lite.

Fustra personal training - part 2

Idag fick jag prova på mer styrketräningsvningar i FUSTRA, och det är ju hemskt hur svaga muskler jag har som ska stabilisera upp bålen. Övrekroppen levde sitt eget liv och rörde sig som en mask så Lena fick hela tiden peka och assistera eller påpeka när någon del av min kropp (oftast höften) flöt iväg åt något håll.
 
Jag är verkligen övertygad om FUSTRAS koncept. Jag har fått upp låsningar i mina armar och axlar som jag inte ens vetat har varit låsningar innan det mitt i allt knäppt till och jag kan röra armarna bättre, och detta på bara två gånger!! Jag gillar att det mesta görs av egen kroppsvikt och att allt går lugnt till och man blir peppade hela tiden under passets gång. Idag skakade hela kroppen i många övningar, och jag fick verkligen kämpa med att upprätthålla min hållning, MEN efter bara en gång med FUSTRA tidigare så hade övningar och min hållning blivit bättre, så tänk hur min kropp och hållning skulle vara efter 10 ggr?
 
Jag funderar på att spara ihop till att kunna gå 10 ggr på FUSTRA, för det har verkligen gjort susen mot min huvudvärk. En del övningar som jag gjort i FUSTRA-programmet gör jag hemma med en mopp för att få blodcirkulationen och rörelseförmågan bättre i axlarna. Det kostar och är dyrt, men jag tror stenhårt på detta koncept.
 
FUSTRA har ett program var man tränar så man går ner i vikt också och tränar bort fett, men det program jag fått pröva på är mera för hållning och just problem med huvdvärk som jag nu fått stå ut med i 4 veckor. Det bästa med FUSTRA är att man får prova på en gång gratis, och är du tveksam ska du verkligen utnyttja detta, för jag som sagt tänker försöka spara ihop pengar till att kunna gå 10 ggr, för huvudvärken har varit helt borta nu under eftermiddagen/kvällen för första gången på 4 veckor, och jag kommer på mig själv att jag sitter och spänner magen när jag sitter för att få en bättre hållning nu när jag bloggar. 
 
I alla övningar skulle magen spännas utan att svanka, hålla axlarna nere, baken spänd, lång nacke och allt på samma gång. Visst låter det lätt när man säger, men när man gör övningarna och ska hålla en stark båle är det inte lätt längre, det fick jag konstaterat efter två gånger med FUSTRA, men jag fick svetten att rinna och muskler att arbeta som jag inte själv fått alla gånger aktiverat på egen hand. 
 
 

Fustra personal training

 

Min andra Fustra-session

Nu ska jag rusa iväg mot gymmet för att få mitt andra Fustra-pass med personlig tränare vid LadyLine i Vasa centrum. Jag har inte klarat av att träna något sedan måndagen för jag har varit så sjuk i låren och armarna efter BodyPumpen så jag har gått som jag skulle ha bajsat ner mig emellanåt eftersom att puta extra med baken bakåt tagit minst ont i lårmusklerna, haha!
 
Jag är riktigt taggad inför dagens Fustra och det ska bli roligt att pröva med mera styrketräning som dagens program ska bestå ut av. Jag uppdaterar er mera senare, nu ska jag iväg o testa de! :)
 
 

Loppu slut, stig upp o gå ut!

Så som rubriken lyder är ungefär känslan jag hade efter kvällens BodyPump! Det var såååååå obeskrivligt roligt att hänga med på ett draget pass igen, att jag dessutom kommer få sällskap av mina fina vänner Frida och Jannike i framtiden också gjorde euforin att få pumpa lite muskler igen helt fantastisk!
 
Det var skönt att träna igen, speciellt efter en allt annat än nyttig helg i sverige med hamburgare , godis och läsk. Det darrade i musklerna riktigt ordentligt där ett tag så någon kommer ha sjuka bröst och armmuskler i morgon, hehe. Vissa övningar kunde jag inte göra helt ut p.g.a. stressfrakturen under trampdynan (som blivit tyvärr sämre igen efter mycket promenerande i dåliga skor i sverige!!). Utfall med att stiga med höger fot fram fick jag göra en egen version av eftersom det tar fruktansvärt sjukt att böja och belasta vänster trampdyna fortfarande. Samma sak gällde plankan och armhävningar, de fick bli från knäna eller endast lutande på höger fot, men lika glad var jag för det!
 
Jag sjunger som Baloo lite ikväll efter att ÄNTLIGEN fått vara på ett draget pass och inte bara nöta på i salen, "var nöjd med allt vad livet ger och allt dig kring dig ser, glöm bort sorger och besvär..". Jo, annars så köpte jag äntligen mina "handskar" som jag länge kännt jag behöver då jag svettas så mycket på gymmet då jag håller i hantlar, så nu tog jag tumme ur och köpte dessa nedan i Sverige. Provkörde dem idag och de är verkligen ett bra inköp! Inte en gång fick jag fundera på om jag höll i ordentligt.
 
 
 

Snabb genomgång

Sverigeresan var super duper och jag njöt för fulla muggar, eller allt vad jag kunde med tanke på skallebanken som ägde mitt huvud hela helgen. Alltså på svenska = hade hemsk huvudvärk så mitt humör var inte på topp alla stunder!.
 
Men det var så roligt att umgås med min fina syster, hennes man och deras lilla skrutt Sixten. Alla är intresserad av träning och det blev diskussioner gällande det och jag blev riktigt taggad efter att ha sett Thomas tävla triathlon att själv delta i samma lopp nästa år, men då måste foten bli i skick och det finns det inga garantier på att den är redan till nästa sommar? Läkaren sa ju symtomfri om 2 år...
 
Här kommer lite bilder från vår lilla trip! Vi åkte med nya Viking båten och den var ju verkligen super fräsh och fin! Väl i sverige myste vi på uteserveringar, shoppade och som ni redan vet hejjade på Thomas i hans första triathlon. :)
 

Sista sommarvärmen

Här i Örebro är det sista sommarvärmen och vi njuter för fulla muggar. Hade verkligen för mycket kläder på idag, men det var lite kyligt när vi började promenaden mot lekparken på morgonen.
 
Om några timmar börjar vi röra oss mot stockholm och båten, så i morgon är vi hemma igen. Vardagen kommer emot skolan börjar men  på kvällen ska jag på "sommarens" första BodyPump, som jag längtat!
 

Sala Silver-Ironman

Nåja, då har man kommit "hem" (systers lägenhet i Örebro) efter att ha varit och hejat på Thomas som genomfört sitt första ordentliga Thriathlon. Jag är så otroligt stolt och blev själv taggad av att sikta in mig på att köra samma distans kanske redan nästa år OM formen min blir bättre och foten läker bra. Det var kanske inte så många unga med, medelåldern kan jag tippa lång kring 30-35 år, men det skulle ändå vara kul att prova!
 
Distansen han gjorde var sprint, dvs. 650m simning, 30 km cykling och 7 km löpning, allt efter varandra. Jag vet inte om Thomas själv vill skriva ett inlägg om sin prestation, så jag lämnar det lite öppet ifall han vill göra ett eget inlägg och berätta, men lite bilder bjuder jag på i alla fall, det är ju ändå jag som tagit dem. 
 
Måste annars berömma alla duktiga funktionärer som hjälpte till under loppet, atmosfären var en 10 poängare och alla var så snälla och hejjade på alla som deltog i tävlingen, kända som okända. Gällande den biten har vi mycket att lära oss till Finland. Man blev själv så glad när man såg man fick någon tävlande att dra på munnen och kanske det lilla extra berömmet vi försökte peppa de som simmade, cyklade och löpte hjälpte just den tävlande att bita ihop och kämpa lite extra.
 
 

Fustra personal training

Vilken grej!! I morse klockan 8 hade jag tid att bli tränad enligt Fustras principer vid LadyLine i centrum. Jag var ganska nyfiken på hur hela konceptet skulle se ut för mig, eftersom jag sett lite av då de andra blivit tränade av Fustra-personalen. När jag bara kikat på har jag lite funderat vad alla övningar de gjort gjort för nytta, men nu förstår jag verkligen efter att själv fått pröva på!
 
Varför Fustra kom på tal för min del var då jag plågats av hemsk huvudvärk de senaste veckorna och är mycket stel och sjuk i kroppen, och jag fick verkligen känna att det var just de här övningarna jag behövde göra. Man fick verkligen jobba med muskler som håller hela din kropp uppe och in på djupet. 
 
Till min förtvivlan måste jag väl nästan skriva är att jag hade mycket svagare muskler än jag trott, och min hållning var verkligen inte något att hurra för. Nu är tyvärr inte alla övningar fotade, men jag var ju faktiskt där för att träna inte för att stå modell, men en av önvingarna var med endast en kepp/pinne jag skulle föra på olika sätt uppåt och bakom mig. Inte så svårt tänkte jag först, men när du ska hållas stabil vid båle, inte låta axlarna åka upp till öronen, andas och göra detta långsamt och stadigt var ju inte direkt lätt.
 
Jag ska ännu nästa vecka på en timme och jag ser ritkgit fram emot det. För när jag hittills trott jag arbetat med mina djupa magmsukler så har jag verkligen inte gjort det, IDAG fick jag känna på det och kroppen bara darrade och bakens muskler känner jag att jag kommer vara öm i i morgon efter dagens Fustra träning.
 
Jag kan skriva mer om Fustra träningen och idén med den i ett annat in lägg, nu måste jag rusa iväg då vi skall åka iväg till sverige då Thomas ska tävla sitt första riktiga Triathlon, så fingers crossed! :)
 
 
Uppvärmningen skedde på crosstrainern var också där vi redan aktiverade små små muskler inne i bålen. Lena som tränade mig petade hela tiden på olika delar på min kropp eftersom styrkan inte riktigt fanns att hålla mig i rätt positione särskilt länge. Helt otroligt hur man glömmer bort att träna de små muskelgrupperna, vi tänker bara på de stora som HABA!
Den här övningen stretchade samtidigt som den tränade rörligheten i höftböjaren (heter det så?), som var nästan orörlig på mig. Arma dagar, är som en gammal stel tant redan!
 
Den här övningen tog så tusans på baken så jag trodde rumpan min skulle trilla av efter 15 repetitioner.

Som jag skrev

Det blev tal om vikt och liknande på jobbet idag och jag började tänka tillbaka på min resa med träning och berg-o-dal-bana livsstil.
 
Visst har kroppen gjort en stor förändring de senaste 3 åren, MEN största ändringen har nog skett mentalt, och det är DEN biten jag tycker är viktigast och den man borde fokusera på! Välmående skiner igenom, och visst, mitt mentala välmående syns ganska bra på kroppen också. Mår jag bran mentalt är min kroppi bra skick, medan om jag är stressad och deppad går jag upp i vikt och får dålig hy. Så visst ser man om jag mår bar också beroende på hur kroppen ser ut, men ni kanske förstår min poäng med den mentala biten?
 
 
 
Den mentala biten är inte alltid den som syns mest, men det är så viktigt att man kommer ihåg att må bra mentalt när du tränar den fysiska biten, och såklart att vara målmedveten! Jag önskar många gånger att jag skulle vara lika målmedveten som Thomas, verkligen, tänk vilka resultat jag skulle få med träningen. Jag skulle säkert tävla body fitness (eller så inte)
 
Jag är självklart nöjd med mina resultat som man kan se med blotta ögat, mest för att det inte varit någon supder diet (soppor, drycker eller piller) eller bantning, utan jag har på 1-1,5 år tränat bort de där extra ca 65 cm och de där extra 10-12 kg från min kropp. Nu under sen-sommaren var jag nära att falla tillbaka i dåliga matvanor då jag kännt mig stressad fysiskt och mentalt, men jag vill inte tillbaka till mitt fysiska och psykiska mående som jag hade 2010 och tänker därför köra hårt igen med träningen!
 
 
 
 
I morgon ska jag få prova på fustra personal training på gymmet och komemr ge er mina åsikter och förhoppningsvis bilder. Jag tycker om att pröva olika träningsformer, och med tanke på min stressfraktur i foten är jag begränsad och tar emot allt tips på övningar och tränignsformer som ine belastar trampdynan.

Förändring i bloggen.

Denna gång när bloggen drar igång kommer den inte se ut som tidigare. Thomas har gett upp bloggandet och det kommer enbart vara jag som skriver. Kanske thomas kommer med något inlägg någon gång, men den kommer främst drivas av mig, Annu. så det kommer att komma en helt ny fräsh design hit så småning om och nya bilder till header. :)
 
Hoppas ni hittar hit igen efter bloggpausen. :)
 
 

Första träningspasset

 
Det var faktiskt riktigt roligt att komma till gymmet när man möts av härliga Lena Lahti och jag kunde börja mitt första beösk på gymmet efter pausen med att sitta ner med henne och peppas. De är så toppen personalen där på LadyLine att jag skulle inte byta frivilligt gym. Visst har jag haft en paus nu under sommaren p.g.a. tidsbrist och min stressfraktur i foten, men nu drar jag igång igen på allvar!
 
 
Eftersom formen min blivit mjukare och mer ofast under sommaren då jag inte brytt mig så mycket vad jag stoppar i mig så blev det fokuse på baken, låren och armarna under träningspasset.  Alla har ju olika ställen på  kroppen vart de extra kg läger sig, eller områden som allt extra rasar från. Från mitten av låren upp till nedre delen av magen lägger alla extra godispåsar och pizzor sig på mig, medan kring axlar och midja är områden var det ganska lätt faller bort lite extra från då jag lägger igång med träning.
 
Jag tränade inget långt pass eftersom det var första på 1,5 månad, men 45 min inensiv träning var jag gjorde benpress, magisar, armhävningar, armövningar med fria vikter, utfall och värmde upp på crosstrainern. Som avslutningn stretchade jag och svettades i infraröda bastun i 20 min, och det kändes så skönt efteråt att vara tillbaka på gymmet.
 
 
Den infraröda bastun har verkligen gett bra effekt mot min acne. Så i samband med att jag böt ansiktstvätt till Mary Kay och började gå i infraröda bastun efter träning har min hy blivit märkbart bättre.  

I'm back cupcakes!

Hallo på er alla hurtbullar!! Vi får se hur länge det håller i sig men jag tänkte avsluta min bloggpaus här och i samma väva försöka komma igång med träningen och få igång en hälsosammare stil igen. Sommaren har varit toppen men med allt för mycket gott! Så formen här är mjuk och ofast och vågen visar något kg mera, men sommaren är till för att njuta och det är precis det jag gjort, men nu är det slut på de lata dagarna och jag ska börja försöka få in träningen i rutinerna igen!! :) Hoppas ni haft en super bra sommar! NU KÖR VI, ANNU GETTING FIT VOL. 2 ;) 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!