Workout

Jag hann inte blogga sen om hur träningen gick igår, så passar på att göra det idag! 
 
Igår steg jag upp galet tidigt för att hinna träna, men på gymmet var jag först 07:15 eller något liknande fast jag hade väckning på 05:40. Jag behöver nämligen ganska bra tid på mig att vakna i kroppen. Som tur hade jag inte stressat iväg genast till gymmet efter frukosten, utan jag hade låtit korppen vakna i lugn o ro och låtit frukosten falla ner i magen, för det kändes inte alls tungt att vara på crosstrainern. När jag var tidigare i veckan på crosstrainern kl. 08:15 så var det mycket tyngre eftersom jag stressat iväg till gymmet då.
 
 
Jag var 40 min på crosstrainern och fick 8 km "sprunget" i lagom fart, sen stretchade jag i 20 min och fortsatte i infraröda bastun. I själva stunden när jag är på crosstrainern hinner jag glömma bort foten stundvis, men genast jag stiger bort från den och ska gå vidare till något annat ställe på gymmet så blir jag snabbt påmind om foten p.g.a. värken och så får jag "lejdon" igen, men jag antar jag vänjer mig och måste börja tänka positivt, det är ju inte cancer!
 
 
Nöjd efter passet och redo för en jobbdag och kalasdag

Crazy chicken!

För att jag ska hinna träna idag och springa ärenden innan jobbet kl 11 så är jag redan uppe med tuppen. 05:40 var väckningen idag och nu ska jag bara byta om och köra in mot stan för att träna lite på gymmet. Tror inte jag tar något långt och tungt styrkepass idag, utan idag kör jag mera kondition och stretchar eftersom foten varit ganska dålig de senaste dagarna. På crosstrainern känner jag som tur minst av i foten, konstigt nog, men det är väl bara att köra på då!
 
 

Svullet ansikte och ringar under ögonen, YEPP så er jag ut varje morgon ;)
 

Update om frakturen

Jag försöker hålla humöret uppe gällande foten men det går lite i vågor. När jag vä är och tränar känns det kul, men att ta mig till gymmet när man har värk i foten känns lagom sporrande. Det blev inget gym idag som var inplanerat p.g.a. hälsan, så jag ska se hur allt känns i morgon om jag åker och tar ett lugnare pass på gymmet på morgonen innan jobbet eller hur jag gör?
 
 
Just nu är jag mer rädd för att läkaren ska begränsa mig mera med ridningen som är min stora passion
 
Som tur har jag en toppen mamma som verkligen gör allt för en och kämpar för att man ska få rätt vård osv. så eftersom smärtan inte försvunnit, och det dessutom blivit sjukt ovanpå foten i ena benet (som jag är rädd är en annan fraktur) så är mina röntgenbilder av foten skickade till Mehiläinen och en ortopedisk läkare där som ska vara super. Det jag fått veta ytterligare nu då är att den här läkaren ska nu då kika på röntgenbilderna och därifrån då utgå vad som ska göras.. Förra läkaren jag var till pratade inte mycket om operation som alternativ, men nu är det ev. ett alternativ.. Men i mitten av nästa vecka borde jag å mera information om hur vi skall gå till väga. ska foten opereras? I så fall bilr det för mig att åka till Åbo. Skall foten börja tejpas på något annorlunda sätt? eller ska jag få ett skoinlägg som kostar skjortan?? Frågorna är många men hoppeligen får jag svar nästa vecka. 
 
Det enda jag vet nu är att det inte kan fortsätta så här, och jag är ganska så rädd att jag ska ha en till fraktur i foten eftersom det är där var det nu också tar sjukt är det område var det är vanligare med dessa stressfrakturer.. Men ni kan väl hålla tummar och tår för att jag slipper operation och att den här läkaren i Åbo är någon super läkare som vet exakt hur jag ska få foten bra igen.. 
 
 

10 poäng till Annu & Jannike

Idag var det morgongym som stod på schemat! Blev kondition i 30 min var det blev "sprunget" 7,6 km på Crosstrainern och sedan fortsatte träningen med lite tricepsövningar.
 
Som avslut blev det skvaller i infraröda bastun, riktigt mysig start på dagen. Men jag känner jag får inte maximalt ut av min träning tidigt på morgonen. Bästa träningspassen är alltid ca 3-4 h efter att jag vaknat. Men eftersom jag jobbar 11-19 varje dage nu (må-fre), så är jag tvungen att träna tidigt på morgonen eftersom jag far ut till hästen min efter jobbet.
 
På torsdag ska jag försöka be Jannike fota lite när jag gör övningarna ur träningsprogrammet, jag har helt glömt bort att jag lovat det. OPS!
 
 
 
 

Vill ha!

Nu när jag känner mig mer motiverad igen med träningen blev jag grymt sugen på nya träningskläder igen. Det är ett tag sedan jag köpte nya tärningskläder, snart 1 år sedan, så kanske jag borde unna mig lite nya i sommar? :)
 
Varifrån brukar ni köpa träningskläder? Vet ni någon bra sajt??
 

Tack vare sällskapet

Tänk vad träningskompisar kan göra mycket. Jag skrev i senaste inlägg jag har lite motivation och det känns trist med det mesta, MEN idag kände jag inte alls någon negativitet när jag var påväg för att träna. Att vi dessutom redan planerat in två träningspass kommande veckan gör att det känns bättre! Mycket roligare att träna tillsammans!
 
Vi tränade kondition på Corsstrainern halva tiden av träningspaset och Core resterande av tiden. Det kändes riktigt bra, men visst borde man träna Core/bålen mera för att få stabiliteten som behövs för att hålla uppe vår kropp med bra hållning.
 
Svettiga, nöjda och glada efter ett tränignspass @ Wasa Sport Club
 

Förlåt på förhand!

Jag beklagar över min apdåliga uppdatering här på bloggen, men min motivation är i botten just p.g.a. foten. Visst haltar jag inte ständigt, men ont har jag mer eller mindre varje dag och det tar på motivationen. Jag vill inte skriva 1000 klagoinlägg, så därför jag har lämnat bloggadet på denna bloggen lite på hyllan. Idag komi alla fall min fina vän Jannike med mig till gymmet, så det i sig gav mera motivation igen då jag vet hon kommer att följa med några dagar i veckan nu i sommar då hon har gymkort.
 
Det som känns jobbigt är att jag bara inte riktigt är någon tjej som gillar att gå varje gång i salen och träna, jag vill gå på dragna timmar, jag vill sparka, jag vill hoppa jag vill ha möjligheten att springa ute eller innne om jag så vill. Idag efter vårt gympass hann jag tänka "nämen jag far på en länk runt metviken när det är så fint väder, nog orkar jag", men sedan slog det mig att jag inte får springa ännu. Jag är super duper ledsen att jag klagar, detta skulle vara en blogg som peppar er, men tyvärr är jag inte rätt person för det just nu, jag behöver själv peppning för att dra mig till gymmet.
 
Jag är evigt tacksam att jag fick ett träningsprogram lämpat för min trampdyna gjort åt mig vid LadyLine, för jag delar upp det i tre delar så jag behöver inte köra samma övningar varje gång, MEN jag saknar BodyCombat som tusan, det var lätt min favorit timme. Men tro mig inte fel, det känns nog i mina muskler nu också fast jag är begränsad och måste tänka extra noga på teknik för att inte belasta trampdynan. Jag ska försöka få Jannike att fota lite på söndag så kan ni få se några nya övningar. Något gott borde ju komma ut ur detta.. ;)
 
Förlåt för att jag inte peppar er just nu, men jag tycker denna sommar kommer att suga på det sättet att jag inte kan delta i några lekar (volleyboll, brännboll, fotboll osv.) då jag inte får springa eller hoppa.. Så Förlåt på förhand, ta mitt klagande inte så seriöst!
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!