Önskeinlägg

Hej! Jätte roligt att du börjat blogga igen! :) jag tycker du har fått otroligt bra kropp med träning och jag tycker det är peppande just på grund av att det är träning och inte någon diet som gett dig resultaten! :) jag började själv träna mera aktivt förra hösten och har sen dess hållit på ganska så bra, men tycker nog resultaten kommer så långsamt! :D har nog märkt att jag blir mera tight och orkar lyfta mera tyngder, men cm och kg har inte ändrat så mycket (vikten är jag inte så noga med men intressant att se hur den förändras också). Det skulle vara roligt om du skulle göra ett inlägg med tips på vad du tycker är effektiv träning :) typ hur en vecka skulle kunna se ut och sedan små tips som hjälper vid traven! :) Vi är alla olika och det fungerar olika för oss alla, men typ vad som har fungerat hos dig :)
 
Mitt mål är att aldrig komma till detta stadie igen, eftersom jag mådde så otroligt dåligt psykiskt här. Det är min morot när det kommer till träningen. 2010 var året då jag blev utbränd och kämpar ännu ifrån det. Tröståt x1000, dit ska jag inte igen! :)
 
 
Nu kan jag absolut inte påstå att jag är någon Guru på detta med träning och att leva hälsosamt, jag tränar när jag känner för det och jag försöker äta hälsosamt men unnar mig en hamburgare då jag är sugen också (med måtta såklart). Tack snälla fö komplimangerna, men just som du skriver kommer resultaten ganska långsamt om du inte tränar svinhårt och håller en super strikt diet som många body buildare håller. Tycker också om att du poängterar att alla är vi olika och resultaten kommer olika snabbt och vi är byggda så olika, så man ska ju aldrig jämföra sig med någon annan. :)
 
Effektiv träning för mig är när du gör något som du mår bra av. Min stora passion är ju hästar och ridning och därför är det min prio ett träningsform, men den träningsformen skriver jag inte om här utan som ni vet skriver jag om annan sorts träning. Men viktigast för att du ska få resultat är att göra det du tycker om att göra och att äta rätt.
 
Jag gör också felet ibland att kolla för mycket på vågen, men det är så viktigt så viktigt att komma ihåg att vikten säger inte alls mycket om i vilken form du är. Jag har alltid varit tyngre av mig i vikten trots att jag kan ha varit i bra skick och smal, jag antar min benstomme väger mera än andras, så därför är det så viktigt att inte tänka på vikten för mycket. Sedan så väger ju muskler mer än fett, det får aldrig glömmas!!
 
Jag är 176 cm och inte vägt under 64 kg de senaste åren, jag pendlar alltid mellan 64-67 kg .
 
Hur effektiv träning ser ut för mig är när musiken dunkar i öronen och svetten rinner. Att våga ta tyngre vikter och kämpa ordentligt än att ha för låga vikter när du gör olika övningar, du får inte mitt i allt enorma muskler av att träna med lite högre vikter, du förbränner istället mera av tyngre vikter och blir fastare, så våga ta tyngre vikter. MEN det är självklart viktigt att komma ihåg när du tränar med fria vikter är att tekniken ska vara säker och behållas rätt när du ökar på vikterna, börjar du göra fel är det för tunga vikter och du kan göra mera skada än nytta. 
 
En optimal tränignsvecka för mig på gymmet ser ut följande (då rider jag nästan varje dag utöver detta också):
Måndag: Effektiv konditionsträning 30 min, cosstrainer, löpband, cykling 
Tisdag: Styrketräning, armar, ben, rumppa (uppvärmning inräknat) 60-70 min  
Onsdag: Ledigt
Torsdag: Pass på gymmet, ex. BodyPump, BodyCombat eller liknande kondition o humörshöjande pass
Fredag: Effektivt mag och rygg pass 45 min
Lördag: Äta vad jag vill dag, ev. lugnare konditionspass 
Söndag: Promenad ute med hunden, vänner eller pojkvän. Lugnt konditionspas med andra ord.
Svett och slit på gymmet ger resultat, men det är viktigt man tycker det är roligt också för att få resultat 
 
Det där är ju bara ett exempel på hur jag skulle lägga upp en vecka med MIN träning om jag hade mycket tid, vilket jag inte har alla veckor, så jag försöker i alla fall hinna med 2-3 träningspass per vecka på gymmet utöver min ridning. Nu är ridningen faktiskt en bra träningsform och det utövar jag 5-6 ggr per vecka, så fast jag hade paus från gymmet har jag inte blivit i allt för dåligt skick tack vare den.
 
Men som jag skrev i början, det är viktigast att du hittar en träningsform som du tycker om, och gör det med människor du tycker om. Att du tänker på vad du stoppar i dig är också avgörande, att då får i dig proteiner, kolhydrater, fetter osv. i proportionerliga doser. Jag har börjat igen med appen ShapUp på telefonen eftersom mina matvanor inte är de bästa nu när jag haft paus under sommaren. Appen räknar kalorier när du fyller i vad du ätit, och efter du tränar och bokför det räknar den automatiskt bort de ungefära kalorier du förbrukat så man lätt får en uppfattning om hur mycket man behöver äta och förbränt av det man ätit tidigare osv. En toppen app!!
 
Träning tillsammans med härliga vänner motiverar och peppar dig massor!
 
Viktigast är också att veta VARFÖR du vill ändra på din kropp (större eller mindre), är det för din skull, andras skull, eller för vems skull och varför? Kommer du fram till att det inte är för din egen skull borde du tänka om, ingen orkar nämligen kämpa om du inte gör det för din egen skull. I början då jag började träna tränade jag för någon annan orsak än min egen och därför var ajg i behov av dåvarande LadySlim som motiverade mig och visade mig in på en hälsosam bana igen. Så nu när det är för min skull jag tränar är det så mycket roligare att svettas på gymmet.
 
Att lägga upp rimliga mål du lätt kan nå är också en motivation i sig. Skit i vågen!! Inget "jag ska komma ner till den vikten!" skit i de tankarna, tänk i stället "jag ska orka springa så långt", eller "jag ska orka ta de här vikterna i bänkpress", eller "jag ska orka vara i planka i så många minuter". Målen motiverar enormt bara de är rimliga, och då känns det inte som att det går långsamt, eftersom har du rimlig mål når du något mål hela tiden då du kämpar för din egen skull! :)
 
Jag är alltid rädd att träning ska bli överdrivet hos kompisar som börjar galet hårt och slutar typ äta, jag känner allt för många som insjuknat i anorexi och ätstörningar, så jag säger hellre "ät en hamburgare om du vill" för viktigast är att vi gör allt med måtta, både med träning och matintag. Visst kan dieter funka, men jag tycker inte om dem alls, vanligt kost i rimliga proportioner är bäst. Kämpa med hälsosam kost i 5-6 dagar i veckan och unna dig något riktigt gott 1-2 dagar i veckan så ska du se då får resultat utan att behöva svälta dig! Så fokusera inte för mycket på kilogrammen eller centimetrarna, fokusera på att DU mår bra och älskar det du gör då utövar du effektivast din träning och mår bäst! Det finns så många olika tränigsformer, så hitta din träningsform!
 
Hoppas jag svarade någolunda på din fråga! Lycka till med träningen!!
 
 Jag är i mitt esse då jag är med djuren. Här med min älskade häst Matti,
och föräldrarnas två underbara hundar Elivs & Dixie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!