Lite annorlunda.

Jag såg Julia laddat upp denna bild så jag kopsar den av henne och slänger hit. Modevisningarna som varit i Rewellcenter har flyttats till en kryssning, nytt koncpet prövas i samarbete med 26 olika företag, vilket ska bli intressant och lite spännande!
 
Så om du vill se vårens och sommarens mode så boka din biljett till mode och skönhetskryssningen och fortsätt sedan till Umeå när båten tar i hamn och shoppa loss i Umeå efter att ha laddats med inspiration från modeisningen, eller sedan tillbaka i Vasa. :)
 
 

Löprunda i Sverige avklarad

Idag var jag ute och sprang 4,63 km på 30 min med pappa i det härliga vårvädret här i Örebro. Solen sken och det var några plusgrader, men det bästa var inte det underbara vädret utan att jag orkade springa HELA sträckan, och att jag till och med orkade med att öka farten i slutet känns helt fantastiskt! Jag och pappa sprang med 6,4min/km som medelfart av hela rundan, och som snabbast 4,26min/km.
 
I höstas då jag senast sprang på riktigt så orkade jag inte springa hela sträckan och då är den lite kortare om jag minns rätt. Jag är med andra ord super nöjd! För det kändes som att jag skulle ha orkat springa lite till, och DET känns härligt! Vinterns gymmande har verkligen gett resultat och den här rundan gav verkligen den motivation jag behövde för att fortsätta träna! :)
 
Tack för motivationen och sällskapet, pappa
 
 

Nu bär det av!

Nu bär det av mot Sverige. Vi ska o hälsa på min syster och hennes familj, det ska bli så mysigt! :) Vi kommer säkert uppdater något inlägg under påskhelgen, men annars är uppdatering back on track på måndag igen! :)
 
Så ni ska ha en glad påsk allihopa! 
 
 
 
Annu.

Jeeestas

Alltså ikväll var jag och Sara på TBC, och jäklar vad tungt det var! Jag hade inte varit på det förut och tog kanske ut mig lite väl mycket i början, men jag var så glad över att få vara på ett pass igen och med en så goo vän så kunde inget annat!
 
Svetten rann mellan brösten, längs med ryggen, längs med tinningarna och härligt var det (förutom då det rann i ögonen!). Aino är verkligen super på att dra timmar, även om jag första gången på TBC så hängde jag helt ok med i svängarna. Det var riktigt roligt, men det har nog aldrig gått så långsamt hemåt på cykel från gymmet som idag, kroppen var heelt loppu slut! Sen väntade bara en sväng till stallet också, men som tur stod terräng på schemat så kunde ta det lugnt! ;) 
 
Så inatt kommer jag verkligen sova gott, kroppen är trött över allt nu!
 
 
gammal bild på mig och Sara

Ett hej dundrande pass!

90 min på gymmet blev saldot idag på. Tror jag aldrig varit så länge på gymmet på egen hand? Idag stod träning av mage och rygg på schemat.
 
Jag värmde upp i 12 minuter på löpbandet genom att raskt promenera i brantare sluttning. Sedan när svetten rann och jag kände mig varm i kroppen övergick jag till att träna rygg och mage. Ryggen kände jag att jag fick bra tränad, men att träna magmusklerna har jag inte samma motivation eller snarare självdiciplin att träna. Magen är svagare för mig än ryggen, så det känns som jag inte orkar så mycket då jag jämför med hur stark min rygg är! Då jag gör mina 3 x 10 repetitioner går det bra, men när jag ska göra plankan har jag inte rätt psyke, eftersom jag ger upp så fort så jag måste verkligen träna mera på stabilitet och de små och inre musklerna..
 
Jag avslutade med en pilatesboll och gjorde olika stabilitetsövningar och magövningar, men jag bode kanske börjat med dem så jag skulle ha haft mera ork? Till sist avslutade jag med 15 min stretchning, vilket var så skönt!!
 
 

Knatteträning

Ikväll blev det lite annan sorts träning, nämligen med 20 stycken 7-10 åringar och 11 st äldre gymnaster. Tusan så kul det var! Jag hade lovat min vän Frida som skulle vikariera två grupper ikväll att jag kunde ställa upp som "hjälptränare" eftersom de rekommenderat att man ska vara två stycken med dessa 20st små livliga gymnaster.
 
Själv är jag ju inte allt för graciös eller hållit på med redskapsgymnastik mer än på gymnastiken i skolan, men på denna nivå med barnen var det mest lek och lite hjulningar och kullerbyttor så jag klarade mig bra. Det var så otroligt roligt. Jag skulle lätt kunna tänka mig träna en sådan här grupp. Alla små tjejerna var så glada och gjorde som de blev tillsagda och var duktiga. Fast när man fick höra om jag var 35 år gammal blev jag kanske inte lika imponerad, hehe ;) Den äldre gruppen blev jag mer nervös eftersom eleverna var så duktiga, men jag fick påpeka vrister, spänna kropp osv. som tur behövde jag inte visa något, det skötte Frida så fint jag fick mer vara tränaren med piskan på där, hehe!
 
Så om någon där ute som läser min blogg vet någon knattegrupp som behöver tränare så hör av er. Jag tycker det skulle vara super skoj att träna denna ålder. Jag tror dessutom nog att de diggade mig när vi busade runt i salen. :)
 
 
Haha, nu skrattar säkert alla riktiga gymnaster som ser det här, men
jag försökte iaf göra ett fint sido-ben-lyft eller vad det nu hetter, haha!

En lite sämre träningsdag

När man vaknade idag och såg vilket fint väder det var, så bestämde jag mig för att åka ut i skidspåret. Jag ville prova ett nytt ställe och det fick bli Öjberget i Sundom. Men det blev till ingenting. Pulsen steg onödigt högt direkt och det kändes inte alls bra. Dessutom så gick staven sönder efter 5-6 km. Så det blev att slänga in skidorna i bilen och köra hem. Irriterad över att det inte blev något bra träningspass så böt jag snabbt om till löpskor och sprang en kort runda på 4 km, bara för att det skulle kännas lite bättre. Men nej, även det kändes bara tungt och jobbigt. Nattskifte och x antal timmar mindre sömn än normalt kändes av i kroppen. Nåja, bättre än ingen träning överhuvudtaget. Nu blir det avkoppling med bastu och nya tag inför den kommande träningsveckan!
 
 
 
Träning vecka 12
Måndag: Gym
Tisdag: 6,5 km löpning
Onsdag: Gym
Torsdag: Vilodag
Fredag: Gym
Lördag: Gym
Söndag: 5 km skidning, 4 km löpning
 
Totalt gym: 4
Totalt promenader:
Totalt Annat: 3
 
Thomas.

Motivation-boost, just for you!

Dags för lite träning!! Idag är det gymdag för mig och Thomas åkte precis iväg och skidade. Efter gymmet blir det dessutom ett härligt ridpass på hästen min, så idag får man med gott samvete äta lite extra! :) Eller är det bara jag som känner att det är mera okej att äta lite vad man vill om man tränat hårt?
 
Här kommer lite inspiration från mig till er! Textera är så sanna!! Läs och begrunda!
 
 
Annu.

Man glömmer så lätt

Något jag har märkt att man så lätt glömmer är att stretcha ordentligt!! Det är så viktigt att stretcha ordentligt efter sin träning. Så därför tänkte jag snabbt skriva lite varför det är så viktigt och ladda upp några bilder på olika sätt man kan stretcha. 
 
 
Stretching förebygger så att kroppen inte ska skada sig och hjälper dig att få en snyggare och smidigare kropp. Under ett träningspass så hettas kroppen upp och din kroppstemperatur kan stiga med flera grader. Din kroppstemperatur kan alltså ligga upp mot en 39 grader. Det här gör att musklerna under din träning blir varma och när du då tränar dem kommer de dra ihop sig. Tänk på hur sällan du har musklerna utsträckta under ett träningspass! Det finns inte en chans för dem att dra ut sig under själva träningen. Så det här måste du på egen hand göra efter att du tränat för att neutralisera dem.
 
Bäst tillfället att stretcha är direkt efter träning då kroppen redan är varm. Ni kan ju tänka er hur svårt det är att böja metall som är kall, medan det är lättare att böja den som upphettad, samma gäller din kropp när det kommer till stretchning. Varje stretchning du gör ska du hålla i MINST 20 sekunder. Så stretcha lite varje dag, det hjälper och känns skönt kan jag lova!
 
 
 
Annu.

Nya tider!

Jaa-a, jag är fortfarande förvånad över att jag inte har intresse (råd) att delta i pampas i år?? Det är det enda man ser kompisar och bekanta uppdaterar om på Facebook, och visst ser de ut att ha roligt, men jag vet inte, intresserar ej i år!
 
Sedan blev jag ÄGARE till mitt helt egna gymkort idag också. It feels good, med studierabatt blev det ju 9 euro dyrare än jag betalat då jag hyrt, men det är väl ändå helt okej pris. Jag vet det finns billigare gym, men jag har alltid trivts bäst på LadyLine och Sportsclub, så varför sluta där då eftersom träning ska vara roligt! Så nu får jag alla ägarförmåner också, så jag får ju ta med en vän 1 gång i månaden, det tycker jag ska bli skit kul! :) Frivilliga??
 
Idag tränade jag benen och hade ungefär samma vikter som tidigare, typ 5 kg mera på någon, men jäklar i bänkpressen (heter det så?) orkade jag hela f*cking 3 x 10 reptetitioner 120 kg!! Känner mig som super woman, tidigare har jag orkar runt 3 reptetitioner med 50-80kg under hösten!!
 
 
 
 

 
Helt otroligt vad en tight sportbh kan trolla bort bröstens en (därför tog jag bilden t.h.).
I feel like a man då jag int är van att se mig så där, hehe!

Vi får se!!

Jag skulle verkligen vilja hinna träna idag, men vi får se om jag hinner. Jag har nämligen läst på tent hela morgonen och ska skriva den nu kl 15:30. Efter att jag skrivit tenten ska jag möta upp en vän jag inte träffat på länge och direkt efter den "dejten" rusa iväg till stallet, så KANSKE jag hinner med ett senare träningspass ikväll, gymmet har väl ändå uppe till kl 22??
 
Allt handlar om prioriteringar när det kommer till träning. Visst prioriterar jag träning ganska högt på min lista, men det är inte prio ett (kanske nr. 2 eller 3 på min prio-lista). Jag har ganska mycket jag vill och måste hinna med varje dag, men som Mårten Nylén poängterade "man finner alltid tid att träna om man verkligen vill det". Men mitt stora problem är att jag skulle vilja utnyttja mitt gymkort och träna där, för hemmaträning, eller att gå ut/springa suger jag på eftersom jag måste komma bort från hemmet för att få något gjort. SUCK!!
 
 
 
Nu ska jag läsa det sista på tenten innan jag måste
köra iväg till skolan, håll tummar och tår att jag klarar tenten!!

Happy Birthday to Me!

Det är ju alltid kul med presenter, oberoende av vem man får en av. Och idag blev det en födelsedagspresent till mig själv, nämligen nya träningskläder. Dessutom blev det inte så dyrt, sammanlagt 1,95 euro hamnade jag att lägga ut. Okej kläderna kostade lite mera än så, men som tur hade jag ett presentkort som ändå skulle användas förr eller senare.
 
Grattis till mig själv på 26-årsdagen!
 
Thomas.
 
 
 
 

Världens tråkigaste!

Alltså jag håller på att bli världens tråkigaste. Jag menar idag är de flesta jag känner ut och festar och firar pampasveckan, men istället har jag varit i stallet och nu precis kommit hem från gymmet! Vad felar jag?? För 1,5 år sedan skulle jag aldrig missat en sådan här vecka, för jag skulle ha varit rädd att gå miste om all happening som alla pratar om.. Medans nu.. Ei kiinnosta!
 
Mitt träningspass ikväll var inte långt, kanske 40 min löpning ungefär, jag var nämligen för länge i stallet så jag hann inte på RPV. Jag kände dessutom att det var för länge sedan jag ätit ordentligt, så kroppen orkade inte riktigt löpa fullt ut. Men jag har svårt att planera in maten då jag är i stallet 2,5 timmar och sedan som idag fortsatte direkt till gymmet. Jag vågade nämligen inte äta något där emellan eftersom jag får så lätt stickningar i sidan.
 
Annars ni som löper mycket, har jag helt fel, eller tränar man rumpan mer då man springer i uppförsbacke? Jag har fått för mig det i alla fall så jag sprang i uppförsbacke ca 4 km och det var TUNGT!! När jag slutade springa var mina lårmuskler så spända så jag visste knappt hur jag skulle ta mig från löpbandet till omklädningsrummet, så jag gick till VibraTrim som är nära löpbanden och skakde loss musklerna i 10 min.
 
Jag tror annars jag borde vara mer på VibraTrim, för när jag gick regelbundet på LadySlim (där ingick 10 min på VibraTrim i träningsschemat) så hade jag inga problem med höfterna som jag har nu. Ibland bara ilar det till så in i h*lvete i korsryggen/höften så jag ibland måste lägga mig snabbt ner på golvet för jag klarar inte av att stå p.g.a. smärtan. Haha, jag börjar kanske bli gammal, kanske det är orsaken till min tråkighetsfaktor och höftproblem, hehe.
 
 

Är det värt det?!

Nu vet jag inte riktigt veta vad jag ska göra.. Tjejen jag hyrt gymkortet av har bestämt sig att avsluta sitt medlemskap.. Så nu är jag lite kluven på hur jag ska göra, för ja, jag vill fortsätta gymma på Sports Club och Lady Line, jag menar det är enda gymmen jag faktistk fått igång min träning vid, men om kortet jag hyr skrivs över till mig så höjs summan med 9 euro per månad.. Ni kanske tänker 9 euro inte är så mycket, men för fattig studerande är det, och för att det ska lönas att då äga ett eget gymkort när summan höjs skulle jag måsta gå MINST 3 gånger i salen på vecka, helst 4, och med skola + alla skoluppgifter + häst blir det svårt alla gånger att få ihop 4 träningspass i veckan på gymmet.. Jag vill inte det ska börja kännas som att jag MÅSTE gå till gymmet, jag vill ha feelisen att jag VILL gå dit som det varit hittills!
 
Förstår ni mitt dilemma? Jag har kikat på hyresbörsen vad andra har för priser som hyr ut, men jag skulle inte slippa billigare undan med det heller, det skulle bli samma pris som om det skrevs över till mitt namn.. OOH!! Jag vill verkligen inte sluta på LadyLine och Sports Club!! Jag vill inte!! Men har jag råd med kortet är frågan??
 
 
Speciellt då man har sina fina vänner som också går där och man får träna tillsammans, det gör så mycket!
 
 
 
UPDATE:
Ja det är värt det.. Slutar jag på sportclub/ladyline får jag inte igång träninge alls! Hälsan är värd att investeras i!!  Så ikv firar jag det med RPV kl. 19:45, hehe. :)

Morgonpromenad i skogen

Idag blev det att kl. 10 hoppa in i bilen och köra iväg ut till skogen för att gå ut med hundarna. Tycker det känns så hemskt att man idag måste köra en bra bit för att få kunna gå ut i skogen ostört från trafik. När jag var liten så kunde man promenera från gården till en skog nära oss var hundarna fick springa lösa, men den skogen är för länge sedan nerhuggen och där är nu nya bostadsområden, som på alla andra ställen..
 
Jag trodde rutten var bra mycket längre än ynka 3,5 eftersom vi ändå promenerade i 1 timme och 10 min. Visst tog vi lite pauser när mamma tränade apport med hundarna, och då vi stannade och fotade lite, men ändå fick man upp flåset när man plumsade genom snön. En bra start på morgonen blev det i alla fall. :)
 
Nu ska vi fixa i ordning lite räksallad innan vi snabbt rensar förrådet vårt för att sen åka iväg till gymmet! Hur har er dag börjat? :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Annu.

Bästa sättet att börja sin dag på!

 
 
Detta måste ju bara vara det bästa sättet som finns att börja sin dag på! Ute i det underbara vädret, på hästryggen, i bra sällskap och med ett humör som skiner ikapp med solen.
 
Detta klår lätt alla endorfiner som man får ut av ett gympass, så är det bara.. Ren fakta! :)

Liten promenad

Jag tog en liten promenad längs metviken idag i detta underbara väder. Ingen hurtig promenad utan mera tjuren Ferdinand-style, ni vet lite lukta på (de nu frusna) blommorna, mera sådan promenad. Men skönt var det! :)
 
Nu ska jag äta lite och iväg till stallet för att rida häst nr. 2 för dagen! :)
 
 
Köpt för någon vecka sedan 2 sköna fleecetröjor för 7 euro styck från H&M, perfekt nu när det är kallare igen

You said it sister!

Jag är lite inne på samma tema som igår, med att inte vara för mager, och ramlade över ett klipp var Tyra Banks pratar om hälsosamma kroppar..
 
Visst nu är vi inga modeller, men jag tycker det inte är bara inom modeindustrin idag detta är ett problem, så ta och kika på klippet, det är inte långt!
 
Nu ska jag ta tummen ur och fara till gymmet och pumpa lite muskler! :)
 
 
 

Känslan

Alltså jag förstår inte hur det kan vara så svårt ibland att komma iväg till gymmet när man vet hur fantastiskt skönt det är efteråt? Som igår, det tog mig 3 timmar innan jag var iväg, och då hade jag varit ombytt här hemma i 3 h i träningskläder men kom mig inte iväg, haha!
 
Igår blev det benträning, vilket känns av i låren idag, och idag tänkte jag köra övre rygg och armar på gymmet, bara jag kommer mig iväg, hehe!
 
 
På gymmet igår!

När tiden inte räcker till

Nu har det igen varit ett uppehåll med skrivandet för min del. Det känns lite som att tiden inte har räckt till för just det. Jag vet, det låter som vilken ursäkt som helst, men jag har prioriterat att faktiskt hinna med träningen istället för att bara skriva om den. Dessutom gör skiftesarbete att träningen kräver extra noggrann planering för att man ska känna sig motiverad att träna, och att dessutom försöka göra den så effektiv som möjligt. Även regelbudna måltider kräver en viss planering med tid, inköp osv, men allt går bara man vill det tillräckligt. Men ikväll har jag tagit ledigt från allt och passar därför på att skirva ett inlägg och berätta lite om hur det går. Träningen har hur som helst bestått av styrketräning på gymmet några gånger per vecka samt cardioträning i form av x antal promenader. Högpulsträning som löpning m.m. har uteblivit helt för tillfället, dock medvetet. 
 
 Söndagens morgonpromenad. Minus 20 grader men strålande sol!
 
Jag försöker bibehålla maximalt med muskelmassa på samma gång som jag gör mig av med underhudsfett. Att bygga större muskler i nuläget kan vara lite svårare eftersom jag dragit ner en aning på kolhydraterna, men det är inte omöjligt eftersom jag har ett högt proteintag per dygn (jag ligger på ca. 170 - 200 gram/dag), men det är absolut svårare jämfört om du ligger på ett rejält överskott gällande energiintaget. Största förändringen i kosten är att jag lämnat bort bröd helt och hållet.
 
Jag testar också för första gången kosttillskottet Ripped Hardcore, en fettförbrännare som skall verka för frisättning av fettsyror från fettdepåerna.
 
Jag provade även att använda mig av pulsklockan när jag tog en promenad på 1 timme, bara för att av rent intresse och nyfikenhet följa med vad den skulle visa. Pulsen låg kring 95-120 beroende på hastighet men det som var mest förvånansvärt var den totala förbrukningen på närmare 400 kalorier. Så med tiden ger nog promenaderna resultat bara man sköter kosten någorlunda. Det perfekta sättet att undvika att få tråkigt under tiden man vandrar är med en ljudbok i örat!
 
 
Träningen och kosten börjar småningom ge resultat!
 
Passar samtidigt på att slänga hit förra veckans träningssaldo.
 
Måndag: Gym
Tisdag: 1h kvällspromenad
Onsdag: Gym morgonpass, 1h kvällspromenad
Torsdag: Vilodag
Fredag: Gym
Lördag: Gym
Söndag: 1h morgonpromenad
 
Totalt gym: 4
Totalt promenader: 3
Totalt Annat: 0
 
Thomas.
 

Jag vill inspirera till hälsa

Jag vet att jag inte är den största hurtbullen alla gånger, så därför funderar jag ibland varför jag driver en träningsblogg?? MEN varje gång kommer jag fram till att det finns andra som mig där ute som jag hoppas läser denna blogg som också vi vill få förändring med sin kropp och bli hälsosammare, för det är just ER jag vill inspirera och kämpa med tillsammans för att vi ska få rutin på träningen!
 
Vad sjuttsingen flummar den här bruden om tänker ni säkert nu? Eller vad är poängen med detta inlägg? Jo, jag har försökt se på mig själv, och funderat på vad jag riktigt påverkas positivt och negativt av med min träning. Det som får mig iväg till gymmet är när jag inte har något som stressar mig, när jag fått mentalt förbereda mig någon timme och fått i lugn och ro planerat in om det blir ett gympass i salen eller om jag skall gå på en ledd timme. Något annat som påverkar mig positivt är färgstarka kläder att träna i, DET ger mig energi, och lurar lite ögat att jag ser lite piggare och hurtigare ut än vad jag kanske känner mig innerst inne.
 
Men det som påverkar mig negativt då igen är när jag får dessa stunder då man jämför sig med andra!! NEJ, NEJ, NEJ, det får man inte göra, jag vet!! Men ibland får även jag dessa stunder (även om de stunder kommer mycket sällan nu för tiden!!) då jag tänker, "fan va hon har vältränad mage!" eller "shit vilka snygga muskulösa armar" eller "vilka snygga vältränade ben" osv. You know the drill. Så här om dagen då jag satt och åt lite nachochips när jag deppade över hur lat jag var, haha bra combo va? Där sitter jag och äter nachochips som jag dippar i ostdipp och surar över att jag är så lat och inte blir smalare och fastare, och så tar jag en stooor nacho och stoppar i munnen, hehe.. Ja, men till saken! Då när jag satt där började jag kika på de bilder jag tagit på min kropp och konstaterade att alla dessa bilder som bloggare tar på sina "perfekta" kroppar är ofta från en "smalhets vinkel", för i vissa av mina egna bilder såg jag mycket smalare ut än vad jag egentligen är beroende på vilken vinkel bilden var tagen från!
 
Det vi läser på bloggar och ser bilder av, de är inte helst nära hela sanningen! Även om det är träningsbloggar, så är det bara en sådan liten del av den människan vi ser. MEN jag tänker från och med nu bli ännu ärligare här på bloggen, för jag är lite små trött att läsa om alla super smala och spinkiga perfekte tjejer som tränar, så nu ska ni få se mera "vanlig" tjej (vad nu sen det är?) som tränar men också unnar sig en fet kerrosateria från Hesbruger om hon så vill. För det är viktigast vi mår bra. Anorexi och Bulimi är allt för vanligt idag så nu ska vi inte gå så långt, eller hur alla läsare?? Jag önskar att ingen skulle behöva få genomlida den sjukdomen, och de som lider av den önskar jag av hela mitt hjärta skulle inse vad de håller på med och kämpa sig ur den och söka hjälp! Ingen kropp mår bra av att svälta och bara träna, eller inte få ngåra kolhydrater och proteiner. Kroppen behöver fetter, proteiner, kolhydrater osv. men man behöver inte överäta sig.
 
Nej hälsosamma kvinnokroppar är vad jag vill se!! Muskler är inget fel på en kvinnokropp, jag vill ha mer synliga muskler (fast inte fitness-aktigt) och jag vill bli så hälsosam jag bara kan bli!!
 
 
För er som inte förstod min punkt om "smalhetsvinkel" så här nedan är bilder som är tagna SAMMA dag. Första till höger är fotat ur min "smalhetsvinkeln" och den första till vänster och bilden längst ner är ur den "bittra sannings"-vinkel eller vad ni nu ska kalla den ;) haha. Det är så här jag ser ut och alla har olika förutsättningar med träning, men alla kan börja träna, men det är som med att sluta röka. Man måste ha viljan att göra en förändring!!
 
 
 
 

Vårt kylskåp

Thomas har gått in riktigt ordentligt med dessa pepp-texter, nu har han dekorerat vårt kylskåp också. Han hade tydligen lagt upp dem redan i förrgår men jag såg det först idag.. så observant är jag..
 
Well jag lever väl upp till budskapet då, och det visar att jag sällan går i kylskåpet, höhö!! Bad joke. Idag blir det benträning på gymmet, jag tänkte åka dit före skolan idag så jag ska börja packa väskan nu och göra i ordning lite mellis att ta med och äta efter gymmet så jag orkar vara i skolan sen någon timme.
 
Jag har lite dåligt samvete då självdiciplinen farit i botten med träning då jag hade paus p.g.a. tentläsning, så denna vecka ska jag försöka få tillbaka mina rutiner med träningen 3 gympass / vecka + ordentlig ridning 5-6 ggr/vecka.
 
Every accomplishment starts with the decision to try!
 
 
 
Annu.
 

Ingen träning

Det blev ingen gymtränig idag eftersom jag varit och tävlat med hästen min i dressyr. Vi placerade oss på en 6e plats av 20 deltagare så jag är riktigt nöjd eftersom jag tävlat så lite.
 
Thomas dök upp som moraliskt stöd i när jag skulle tävla. Det är så skönt att han alltid stöttar mig! Världens bästa pojkvän!! Att bli stöttad i sin hobby/träning gör att man får en mer beslutsamhet med det man gör!
 
 
Världens bästa killar, Thomas & hästen Matti

Som en prinsessa

Igår och idag har jag fått känna mig som en princessa! Igår bjöd Thomas mig på middag, kvinnodagen till ära, så ni kan ju tänka er hur perfekt maten smakade efter stress-löpningen på gymmet!
 
Men han fortsatte imponera, idag bjöd han ut mig på en hotellfrukost! Jag älskar frukost, det är lätt bästa måltiden på hela dagen. En massa gott och man kan med samvete vräka i sig hur mycket som helst eftersom man behöver energin under dagen!
 
 
Annu. 

En liten miss!

Igår blev det en liten miss i planeringen, jag hade för mig att gymmet skulle ha upp till kl 22 men de stängde redan kl 21, så när jag stegade in på gymmet kl 20:05 så frågade de mig om jag var medveten om att de stängde kl 21, så jag hade bara 45 min på mig innan jag måste tillbaka till omkldningsrummet
 
Träningen blev alltså stressad och jag hann med 10 min uppvärmning på crosstrainern, följt av 20-25 min på löpbandet. Som sällskap hade jag super-Sara och vi var super duktiga. Jag körde intervaller på löpbandet med två promenadpauser i 1 min per gång, sen så ökade jag farten vart efter. Ibland hade jag att jag sprang i uppförsbacke (det går att höja/vinkla löpbandet) och ibland på plant.
 
Eftersom jag inte sprungit mycket så kanske tid och km inte var någon höjdare, men på löpbandet sprang jag väl ca 3 km på ca 20-25 min och förbrände ca 200 kcl. Svetten rann och jag kände mig som en super-woman då jag ändå stressat till gymmet och sprungit i bra tempo! Jag trodde ändå att jag skulle känna av löpningen i kroppen idag, men ingen träningsvärk, så måste pusha mig ännu hårdare nästa gång! ;)
 
 
Bilden knäppte Sara i smyg igår
 
Annu. 

Ett delmål

Jag har inte de senaste åren varit så intresserad av löpning. Jag försökte vara med i en löpskola för snart två år sedan för att förbättra min attityd och teknik, men det kändes inte alls kul då jag fick början till valpsjuka i benet och det gjorde så fruktansvärt ont när jag sprang så där lämnande mitt springande. MEN nu ska jag försöka ändra min attityd.
 
Som bäst så cyklar jag varje dag/gång till stallet (förutom då jag ska vidare direkt efter eller det då det stormar/blåser hårt), så där får jag förbättrat min kondition eftersom det knappt finns någon raksträcka påvägen till stallet utan det är bara upp och nerförs backar. Men nu ska jag försöka ta steget längre med konditionstränigen nu när det blir varmare hela tiden. Jag tänker nämligen lägga upp ett delmål som innebär att jag ska kunna börja springa till stalle, rida ett ordentligt ridpass och sedan springa hem igen. Det är lite på 3 km en väg till stallet. Men för att detta ska funka så kommer jag göra detta de dagar det är fint väder, för jag känner mig själv så blåser det, regnar osv. då blir jag bara förbannad och så lämnar löpningen där. Man msåte försöka hitta saker som gör det rolgit att röra på sig!!
 
Så idag tänkte tänkte jag pina min kondition i salen, ingen styrketräning idag utan endast löpning. Problemet är bara att jag tycker det är så tråkigt att bara springa och TUNGT nu när konditionen inte är på topp och jag haft lite på 1 veckas paus från gymträning. Så det är nog bäst jag laddar musikspelaren full med bra musik som får dunka i mina öron när jag springer på stället på gymmet!! ;)
 

Tidig väckning

Väckarklockan ringde 05.45 imorse. Tanken var att jag skulle stiga upp tidigt, äta en snabb frukost och sedan åka direkt till gymmet. Men jag vände på mig i sängen och tryckte av alarmet. Efter 15 minuter ringde det igen, och även denna gång fumlade jag med handen efter telefonen och stängde av den.

 

Efteråt låg jag sömnlös några minuter. Jag funderade, att igår kväll innan jag somnade så såg jag fram emot ett riktigt tidigt träningspass. Men den känslan var som bortblåst nu när jag låg här i sängen, trött och frusen. Jag ställde om väckarklockan och förberedde mig på att sova vidare. Kort därefter, så slet jag av mig täcket och steg upp med bestämda steg. Svårare än så var det inte! Jag var uppe och jag hade bestämt mig, det fanns inga andra alternativ. Jag åt min gröttallrik med diverse tillbehör och cyklade till gymmet där jag tränade 1 timme. Känslan efteråt var minst lika bra som vanligt, kanske till och med lite bättre eftersom man visste att man hade redan utfört dagens träning och klockan visade 08.00.

 

Jag har väldigt svårt att komma mig upp på riktigt tidiga träningspass. Kalla det brist på disciplin eller vad som helst, men så är det bara. Problemet är att jag på kvällen tänker i stil med; om jag känner mig pigg, då stiger jag upp tidigt och tränar. Jag kan ju för egen del säga att det händer sig väldigt sällan att jag känner mig pigg omedelbart efter att jag vaknat. Jag måste bli bättre på att göra beslutet kvällen innan, så att jag inte kan backa ur när det väl gäller.

 

PS. Har lite dataproblem för tillfället så bilder uteblir tyvärr, men jag ska försöka ordna det så fort som möjligt.

 

Thomas.


Veckans träningssaldo för Thomas

Aningen sent, så skriver jag nu förra veckans träningspass
 
Vecka 9
 
Måndag: Gym
Tisdag: Gym, 1h kvällspromenad
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Gym, 1h kvällspromenad
Fredag: Gym
Lördag: 1 h morgonpromenad
Söndag: Vilodag
 
Totalt gym: 4
Totalt promenader: 3
Totalt Annat: 0

Ligger och pööser

Alltså när jag är stressad eller har ångest över något börjar jag tröst-äta, så mina matvanor har verkligen inte fått många tankar den senaste veckan då jag stressat och haft ångest över morgondagens stora tent..
 
Men i morgon blir det ändring på det, för DÅ börjar jag träna på allvar igen!! Sablar magen är så uppblåst då jag ätit lite onyttigare o saltigt mat/snacks så jag har mer vätska i kroppen än vanligt!
 
Så som bäst försöker jag finna lite inspirationsbilder för att orka plugga det sista, och finna motivation till träningen i morgon! Om jag dessutom Blir godkänd i morgondagens tent har jag lovar mig själv att jag ska få köpa en ny träningstopp!!
 
 
 
Annu.
 

Något jag vill ha

Något som jag vill ha och tänker pröva på är att använda mig av pulsklocka. Jag fick det själv som tips när jag för flera veckor sedan tipsade er om vad som kan höja er motivation med träning! Thomas har lånat min pappas, så jag tänkte jag själv skulle pröva den nästa gång jag far på gymmet, vilket hoppeligen blir i morgon på morgonen, för idag bilr det fortsatt läsning, ridning och umgås med syster-sverige.
 
Ni som använder er av pulsklockor, vad är det med dem som gör ER motiverade, och finns det något speciellt märke eller annat man ska tänka på när man köper en pulsklocka??
 
Annu.

Inte vårt fel

Det är dålig uppdatering för bloggen bråkar, det går inte att lägga in bilder och inte alla gånger att skriva inlägg, jag hoppas bloggportalen snabbt fixar problemet!
 
Hoppas ni tränat hårt i helgen? För det har inte jag, haft nästan i boken och ridit och umgåtts med syster min. MEn ibland behöver man lite paus! :)
 
Annu

Äntligen lite träning!

Trots sportlovet eller för mig, läslovet, har jag inte hunnit med gymträning, endast ridningen som träning, eftersom vi har en enormt stor tent nästa vecka så den tid jag pausat från läsningen och skulle ha hunnit träna har jag spenderat med min syster som är hemma från Sverige och hälsar på. MEN idag har jag stallfri dag så jag tänkte åka till gymmet och träna idag. Jag såg de har Core 15:45-16:15 så jag tänkte köra på det och springa på löpbandet 15-30 min efter det, beror på hur mycket jag orkar.
 
Hänger någon på? :)
 
 
Jag har fått lite pippi på magträning nu eftersom jag konstaterat att jag behöver bättre magmuskler för att kunna rida ihop hästen min bättre. Sen så har jag kanske ätit lite sämre denna vecka också så jag är lite pluffsig om magen pga all extra vätska i kroppen.
 
Annu.

Magövningar

Det har som sagt varit önskemål att vi skulle göra ett inlägg om övningar var man tränar magen. Så här har jag tagit foton när jag hemma haft lite magträning. De är ganska så basic övningar som tränar magmusklerna. Du kan bra göra dessa hemma ifall du inte finner tiden att ta dig till något gym.
 
Här nedan kommer bilder och en kort beskrivande text.
 
ALLA ÖVNINGAR SKALL UTFÖRAS LÅNGSAMT, MED MJUKA RÖRELSER OCH INGET SKA GÖRA ONT!
 
 
I denna övning kan du bestämma om du håller fötterna fast i golvet med vinklade ben, eller om du håller upp benen i luften som på bilden. Ju lägre ner mot golve du håller benen destu tyngre är det för magen. I övningen så är utgångsläget att ryggen är mot golvet och du sedan trycker dig upp mot benen och pumpar i mjukt tempo och bromsar rörelsen några gånger innan du lägger dig ner igen någon sekund för att sedan lyfte dig upp med magmusklerna mot benen och pumpar igen uppåt och neråt mjukt och långsamt.
 
 
I denna övning tränar du sidomusklerna av magen bra. För varje gång du rör din armbåge i ditt motsatta knä ska andra benet som inte dras upp sträckas rak långt framåt parallelt med golvet UTAN att ta i golvet.
 
 
Denna övning kallas plankan och som ni kanske redan vet är detta inte någon favorit hos mig, ännu, eftersom jag inte är tillräckligt stark och stabil i kroppen. I plankan är det viktigt att du försöker vara så rak som möjligt och spänner magen. Svankar du när du gör plankan kan det börja göra ont i korsryggen, och om du putar för mycket upp med rumppan får övningen inte sin fulla effekt. Du skall med andra ord vara rak som en planka.
 
 
I denna övning ligger du först på rygg och lyfter upp baken så att du kommer i sådan position som på bilden. Denna rörelse ska gå super långsamt och när du sänker ner baken tillbaka till golvet skall du göra detta kota för korta med ryggen.
 
 
 Utgångsläget är som på första bilden var du sedan fäller sakta ner din höft mot golvet (utan att ta i golvet) för att sedan lyfta upp den igen till utgångsläget. Kom ihåg att byta arm somt ar i golvet för att träna båda sidorna av magen.
 
 
Nu är jag tyvärr för lång för vårt vardagsrum så det syns inte så bra på bilden, men detta är Moving plank. Det betyder alltså att utgångsläget är som vanliga plankan, MEN du puttar dig framåt med tårna/fötterna och bibehåller stabiliteten och rakheten i kroppen medan du puttar dig framåt, för att sedan dra dig tillbaka med tårna till "vanlig" plankan. Så du far alltså fram och tillbaka hela tiden i denna övning. TUNGT, tycker jag!
 
 
Denna övning är en annan jag avskyr eftersom den är så tung!! Men det är en bra övning. Du börjar som på bild 1 och går ner så att du står på armbågarna, för att sedan trycka upp dig igen så att händerna är fast i golvet. Det är super viktigt att komma ihåg att hålla kroppen rak här så att du får ut optimalt av övningen!
 
 
Denna övning är en annan övning som tränar sidomagmusklerna. Du börjar som på bild nummer 1 och fäller armen ner under dig LÅNGSAMT för att sedan LÅNGSAMT dra upp armen mot taket igen.
 
 
Detta var några önvingar jag ofta gör, hoppas ni gillade inlägget! :)

Annu.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!